Metròpoli Cohesionada
#CicleCohesionada Mirada metropolitana des de la cohesió social
XARXES I ACCIÓ COMUNITÀRIA, PER A QUI?
Continuem el debat entrant en les qüestions clau de l'àmbit equitat social en contextos canviants de la Metròpoli Cohesionada.
📌 La setmana anterior ens ha servit per obrir els debats i definir un “terreny de joc” on centrar els reptes en relació a les xarxes i la participació comunitària des de l’escala de la regió metropolitana.
Material de consulta:
🎥 Testimoni del Moussa Diallo, professor de llengua fula a Prollema, actualment col·labora amb l’entitat en diversos projectes relacionats amb joves.
📑 Paper de referència: Apunts per millorar des de les polítiques locals en les condicions de vida de les persones immigrades. - Fatiha El Mouali, UAB; Salma Amazian; Instituto de Migraciones - UGR.
📑 Paper de referència: Polítiques d’acció comunitària, el present i el futur a la regió metropolitana. - Ernesto Morales, director de l'Escola de l'IGOP.
📺 Enllaç als vídeos de la Jornada Inicial del 28 d'abril
📺 Enllaç als vídeos de la Jornada Territorial del 4 de maig
Tres preguntes per obrir el debat:
💡 Com pot arribar l’acció comunitària a les persones que no formen part dels processos participatius?
💡 Com podem fer servir la digitalització i les xarxes comunitàries a l’hora de tractar la soledat no volguda?
💡 Quines qüestions i temes clau penses tindries en compte per fer front als reptes relacionats amb l'acció comunitària i els col·lectius alienats a la metròpoli?
👇🏽 Per participar en aquest debat:
-
Has de fer servir el apartat 'Deixa el teu comentari'. -
Pots afegir les etiquetes ('hashtags') que creguis oportunes al teu comentari amb el símbol #; també pots etiquetar a un altre participant amb el símbol @ i el seu nom d'usuari/a. - Quan facis el teu comentari pots posicionar-ho respecte del debat plantejat amb les etiquetes "A favor; Neutral; En contra".
- Pots valorar els comentaris d'altres persones dient "Estic d'acord; No hi estic d'acord" fent clic a les fletxes verda i vermella.
-
Si vols estar assabentat i rebre notificacions d'algun debat, pots seguir-ho fent clic al botó 🔔Seguint - Expressa les teves opinions de manera respectuosa i constructiva.
- Fes referència a les teves fonts sempre que et sigui possible.
- A la columna de la dreta pots compartir el debat a les teves xarxes.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
2 comentaris
Conversa amb Isabel Parra
Para contribuir a la metrópolis cohesionada las redes de ciudad deben poder ayudar de manera holística a las personas inmigrantes, para que puedan superar las barreras de integración externas e internas.
Las barreras externas o funcionales responden a la pregunta que hace Moussa Diallo: ¿cómo funciona la vida aquí? O ¿Cómo empiezo mi nueva vida?
*Barreras de comunicación: Idioma, acceso internet, facilidad para tener un móvil.
*Barreras legales: NIE.
*Barreras de oportunidades, de acceso, etc.
…
Las barreras internas están relacionadas con las barreras mentales y emocionales para integrarse a la nueva vida, y también `soltar´ la vida que se deja.
*Barreras por estereotipos.
*Barreras de proyección a futuro.
*Barreras para comunicarse con los núcleos familiares que dejaron.
Además de facilitar la creación de interacciones que ayuden a disminuir la soledad y creen una red social de apoyo, las redes deberán generar un sentido de pertenencia a la ciudad “temprano” que facilite la identificación con la cultura y la ciudad y en un mediano plazo una identidad metropolitana diversa.
Las redes deben de trabajar de forma proactiva; llegar a los inmigrantes y no esperar a que los inmigrantes los contacten. Para esto, sería interesante entender los "journeys de inmigración" a la ciudad, identificando las fricciones y los momentos (espacios) claves de contacto.
Gracias por tu comentario Isabel, planteas un asunto fundamental para superar las barreras de integración social y conseguir una verdadera metròpoli cohesionada.
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...