Jornada Inicial de la Metròpoli Cohesionada
#CicleCohesionada Una metròpoli connectada, en xarxa i accessible, que impulsa un progrés sostenible i inclusiu
Ponents
Actualment és membre del Comitè Confederal de CCOO de Catalunya. Des del 2000-2008 va ser a la Secretaria General de CCOO al Baix Llobregat. Posteriorment, i fins al 2011, va ser secretària de Polítiques Socials i Territorials de CCOO de Catalunya, i el període del 2011 al 2020 va treballar a la Secretaria General de la Federaciò de Construcció i Serveis.
De formació Diplomat en Ciències Empresarials i Grau en Administració i Direcció d'Empreses. Conseller Delegat de SBD LLOGUER SOCIAL, S.A.; Expert independent del CONSELL D’HABITATGE SOCIAL DE BARCELONA (Ajuntament de Barcelona); membre de la Junta Directiva de APCE BCN, Junta de Govern de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona i de l'ASSOCIACIÓ DE GESTORS DE POLÍTIQUES SOCIALS D’HABITATGE DE CATALUNYA. Membre del Consell Assessor de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona. Conseller de la CLINICA SAGRADA FAMILIA, S.A. Anteriorment: BANCO GARRIGA NOGUÉS, CENTRO MÉDICO TEKNON, AGRUPACIÓN MÚTUA i Institut DGM de Servicios Médicos, entre altres.
Doctor Arquitecte. Al llarg de la seva trajectòria ha treballat per incorporar l’ecologia a l’arquitectura. President de GBCe del 2009 al 2017. Participa des de 1999 en projectes de investigació de la Comissió Europea. Membre del Laboratori LITEIS-UIC. El seu despatx és Picharchitects/Pich-Aguilera.
Director d'Arrels Fundació. Membre del consell directiu i del patronat de la Fundació Mambré. Membre Vocal del Comitè d'Ètica dels Serveis Socials de Catalunya. Postgrau en Mediació social i Enginyer Superior en Informàtica.
Hilary Cottam viu a Lobres, es va formar a Oxford, Sussex i la Universitat Oberta. És professora d’honor a l’Institut d’Innovació i Propòsit Públic de la UCL. Hilary ha estat reconeguda pel World Economic Forum com a Young Global Leader i va ser nomenada Dissenyadora de l'any del Regne Unit el 2005 pel seu treball pioner en disseny social. Va rebre un OBE el 2019 per serveis a l’estat del benestar. Hilary és una empresària social reconeguda internacionalment que treballa amb comunitats i governs de tot el món per dissenyar solucions col·laboratives i assequibles per a grans reptes socials.El llibre d’Hilary Radical Help on the future of welfare va ser publicat amb gran aclamació el juny de 2018 per Little Brown UK. La seva xerrada TED sobre el futur dels sistemes socials ha tingut més de 800.000 visualitzacions.
Sabadell 1969. Grau en gestió i administració pública i màster en RSC.
L'any 1995 de la mà de l'Alcalde Pasqual Maragall va ser Regidora de l’Ajuntament de Barcelona , etapa que va concloure l’any 2015.
L’any 2017 es va incorporar a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per tal de contribuir al desenvolupament del projecte europeu EDUSI. Actualment desenvolupa les funcions de Directora de l’Àrea de l’alcaldia.
Gerent d'Habitatge de la ciutat de Barcelona. Va ser consultor en polítiques públiques (Urbania ZH Gestió), advocat especialitzat en dret públic (Cuatrecasas Gonçalves Pereira), Viceconsejero d'Habitatge i Director de Planificació del Govern Basc, assessor jurídic i econòmic de grups parlamentaris al Parlament Basc i el Congrés espanyol. Va assistir a la North Andover High School (MA EEUU), Universitat de Deusto (dret, especialitat econòmica i Màster en Assessoria Fiscal), Universitat Catòlica de Lovaina (Erasmus assistint als cursos de LLM) i Universitat del País Basc (Màster en Administració d'Empreses i en el seu moment doctorand, amb tesis encara no començada en dret constitucional). Col·laborador en diferents períodes de l'AVS (Associació Espanyola d'Habitatge Públic), GHS (Associació catalana de professionals de l'habitatge social), ENHR (Xarxa Europea d'Investigació d'Habitatge), Grup de Treball d'Habitatge d'Eurocities (xarxa de grans ciutats europees ) i Housing Europe (Associació Europea de l'Habitatge Social). Professor i conferenciant ocasional en els camps de reforma administrativa i política d'habitatge en diverses universitats.
Va néixer a Terrassa l’any 1965. Des de fa més de 25 anys és professor de filosofia i ha exercit en diversos centres de Catalunya i del país Valencià. Actualment fa classe a l’institut Galileo Galilei de nou Barris de Barcelona. És membre fundador de l’ACIC l’any 1992 i des d’aleshores és militant de base d’aquesta entitat que lluita per uns transports, uns carrers, una cultura i una informació veritablement per a tothom.
Maria Campuzano és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i te el Master en Coooperació Internacional al Desenvolupament de la Fundació CIDOB. Treballa des de fa més de 12anys a Enginyeria Sense Fronteres i és portaveu de l'Aliança contra la pobresa energètica, un moviment social que lluita per garantir l'acces universal als serveis bàsics d'aigua i energia.
Arquitecta urbanista especialitzada en polítiques d’habitatge. Fundadora de Celobert arquitectura, enginyeria i urbanisme, sccl. que treballa pel dret a l’habitatge i la transició energètica. Actualment coordina el mòdul d’urbanisme del Màster en Intervenció i Gestió Ambiental (UAB), i el mòdul de Producció social de l’hàbitat del Màster de Desarrollo Urbano y Territorial (UPC).
Oriol Nel·lo (Barcelona, 1957) és geògraf especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori, temes sobre els que ha publicat un bon nombre de llibres i articles científics. Format a la Universitat Autònoma de Barcelona (Doctor en Geografia) i a la Johns Hopkins University (Mestratge en Afers Internacionals), ha estat director de l'Institut d'Estudis Metropolitans de Barcelona (1988-1999), Diputat al Parlament de Catalunya (1999-2003) i Secretari per a la Planificació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2011).
Actualment, és membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, on es reincorporà l'any 2011 per impartir des del Departament de Geografia ensenyaments de grau, postgrau i doctorat. Dirigeix així mateix el Grup de Recerca sobre Energia, Territori i Societat (GURB) de la UAB.
Doctora en Sociologia, Investigadora del Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball de la UAB i de l'Institut d'Estudis del Treball.
Diplomada en Treball social, i Màster en gestió d’ ONG’s. Especialitzada en gènere i acció comunitaria. Ha treballat durant més de 20 anys en l’atenció a families i dones, i en l’acció comunitària. Actualment vicepresidenta de ECAS ( Federació d’Entiats Catalanes d’Acció Social) i Vicepresidenta de la Taula del Tercer Sector.
Sorcha Edwards coordina i dirigeix el treball de Housing Europe. Housing Europe és la Federació Europea d’Habitatge Públic, Cooperatiu i Social. Des de 1988 és una xarxa de 46 federacions nacionals i regionals que reuneixen 43.000 proveïdors d’habitatge a 25 països. Junts gestionen al voltant de 25 milions de llars, aproximadament l’11% dels habitatges existents a Europa.
Moderadores
Estudia periodisme a la UAB i escriu a diversos mitjans com La Directa, Sentit Crític o Mèdiacat principalment sobre migracions, desigualtats i drets humans. També és activista contra el racisme.
És periodista i dirigeix els Informatius de Betevé. També és la responsable del programa Bàsics i autora del llibre "Una altra Barcelona". Col·labora a El Periódico.
Aprèn l'ofici de periodista als carrers i a El Periódico, on comença a publicar als 19 anys. Des de 1994 fins al 2000 és corresponsal a Londres, des d'on cobreix conflictes com el d'Irlanda del Nord. En la darrera dècada publica entrevistes i reportatges sobre temes socials, culturals i de pensament.