Jornada Inicial de la Metròpoli Resilient
#CicleResilient Una metròpoli amb les necessitats bàsiques garantides, més saludable i adaptable davant els riscos i les incerteses
Introducció
La JORNADA INICIAL de la METRÒPOLI RESILIENT és la tercera dels Cicles Metropolitans del procés Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030.
El debat durarà un dia i girarà al voltant d'aquestes temàtiques:
- Emergència climàtica: Es tracta d’identificar els principals perills per a la resiliència i plantejar reptes per reduir-los i/o adaptar-s’hi. El reconeixement de la imperiosa necessitat de l’assoliment d’aquests objectius, demana la col·laboració estreta de les administracions i actors del territori metropolità per forjar un nou espai de treball i consens.
- Emergència ambiental: Una metròpoli que busca reduir la contaminació, i generar un canvi en les formes de viure, consumir, produir i estar per tal de reduir els impactes negatius sobre el medi ambient i les persones.
- Territoris saludables: Una metròpoli que garanteix el benestar físic, mental i social, i que en planteja l’articulació a nivell supramunicipal per tal de dotar el territori de la resiliència necessària per esdevenir un lloc confortable i segur per al desenvolupament de tot tipus d’activitats, posant al centre les persones i amb l’objectiu de reduir les vulnerabilitats.
Detalls
Aquesta primera trobada servirà per posar les bases del col·loqui i les persones convidades debatran al voltant de preguntes com:
- Quins haurien de ser els principals canvis que haurien d’experimentar els entorns metropolitans per tal de mitigar el canvi climàtic i adaptar-se als seus efectes?
- De quina manera les accions puntuals per al foment de la mobilitat sostenible es poden traslladar a l’escala metropolitana? Com reformulem les infraestructures de transport per a adaptar-les a la mobilitat del futur?
- Com s’han de transformar les ciutats i els usos del territori metropolità per tal de reduir els riscos ambientals, els perills i les vulnerabilitats?
- Podem aspirar a assolir una metròpoli verda, justa i saludable? Quines són les barreres i les oportunitats a tenir en compte per a una transició ecològica que no generi desigualtats?
- Quina relació tenen l’urbanisme, l’habitatge i la manera com ens desplacem amb la salut de les persones? Com cal reconfigurar els territoris i els espais metropolitans per tal que aquests siguin més saludables?
- Com han de canviar les nostres formes de produir i consumir per esdevenir sostenibles a llarg termini?
- Quines lliçons podem extreure de la pandèmia derivada del virus de la covid-19 pel que fa a la salut i la resiliència de la metròpoli? Què podem fer perquè, en cas que hi hagi una altra pandèmia en el futur, el drama humà i el daltabaix ciutadà sigui menor?
Organitzadores
Col·laboradores
Seus de les jornades
El següent element és un mapa que presenta els components d'aquesta pàgina com a punts al mapa. L'element es pot fer servir amb un lector de pantalla però pot ser difícil d'entendre.
Saltar el mapa${title}
{{html description}}
${address}
{{html locationHints}}
Processos participatius relacionats
Una metròpoli amb les necessitats bàsiques garantides, més saludable i adaptable davant els riscos i...
-
Data d'inici
14/06/2021 -
Data de finalització
28/02/2022
-
Creat el
13/04/2021 -