Metròpoli Cohesionada
#CicleCohesionada Mirada metropolitana des de la cohesió social
Com hauria de canviar l'habitatge i el reconeixement de drets bàsics per tenir una metròpoli cohesionada el 2030?
📌 Durant aquesta setmana obrim debats per cada àmbit de la metròpoli cohesionada per tal de reconèixer els temes, els seus enfocaments i descobrir junts la visió i perspectiva de futur.
En aquest debat del primer àmbit de la metròpoli cohesionada parlarem dels reptes relacionats amb l'aigua i l'energia com a drets bàsics que complementen l'accés a l’habitatge digne, adequat i assequible, així com del rol que podrien jugar les garanties de rendes en l’assoliment d’aquests dos reptes.
La primera pregunta que ens fem és: Com hauria de canviar l'habitatge i el reconeixement de drets bàsics per tenir una metròpoli cohesionada el 2030?
Abans de començar el debat, et convidem a llegir el següent material de referència que et donarà una primera aproximació als reptes:
📑 L’accés a l’habitatge a la regió metropolitana de Barcelona. - Jordi Bosch Meda, Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona.
📑 Com hauria de ser o com hauria de canviar la qüestió de l’habitatge i el reconeixement de drets per assolir una metròpoli cohesionada al 2030? - Jordi Besora; Charo Gómez; Mari Carmen Gómez; Mònica Guiteras, Aliança contra la Pobresa Energètica (APE).
📑 ¿Hacia sistemas multinivel de garantía de ingresos? - Manuel Aguilar Hendrickson, Universitat de Barcelona.
👇🏽 Per participar en aquest debat:
-
Has de fer servir el apartat 'Deixa el teu comentari'. -
Pots afegir les etiquetes ('hashtags') que creguis oportunes al teu comentari amb el símbol #; també pots etiquetar a un altre participant amb @ i el seu nom d'usuari/a. - Quan facis el teu comentari pots posicionar-ho respecte del debat plantejat amb les etiquetes "A favor; Neutral; En contra".
- Pots valorar els comentaris d'altres persones dient "Estic d'acord; No hi estic d'acord" fent clic a les fletxes verda i vermella.
-
Si vols estar assabentat i rebre notificacions d'algun debat, pots seguir-ho fent clic al botó 🔔Seguint - Expressa les teves opinions de manera respectuosa vers la resta de participants.
- Intenta sempre aportar de forma constructiva.
- Fes referència a les teves fonts sempre que et sigui possible.
- A la columna de la dreta pots compartir el debat a les teves xarxes.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Detalls del comentari
Estàs veient un sol comentari
Mostra tots els comentaris
🗣️ 𝐎𝐛𝐫𝐢𝐦 𝐞𝐥 𝐝𝐞𝐛𝐚𝐭 recordant alguns dels punts clau del debat de la jornada inicial del #CicleCohesionada:
✔️ Per fer front al problema de l’habitatge sabem què s’ha de fer?; tenim les eines i les aliances per fer-ho?; sigui com sigui es tracta d’un procés lent i car, podem fer alguna cosa per accelerar-ho?
✔️ Estem disposats a que s’alteri l’status quo immobiliari i s’afectin interessos?
✔️ Si es vol resoldre el problema de l’habitatge, cal donar prioritat a la pobresa amb voluntat política perquè hi hagi més inversió pública? Cal implicació ciutadana per desestigmatitzar la pobresa?
✔️ Partint de la inexistència de polítiques públiques estructurals sobre l’habitatge a Espanya, la regió metropolitana de Barcelona pot ser un laboratori per construir aquestes polítiques?
✔️ Es té clar el dret a disposar dels subministraments bàsics?
I, a continuació, et deixem les preguntes i comentaris del públic que es van quedar sense respondre:
🟣 Com podem fer per a què la solució al problema de l’habitatge sigui metropolitana?
🟣 Es poden aprofitar edificis públics buits per a l’habitatge assequible? Com? Què requeriria?
🟣 Els problemes d’accés a l’habitatge és el cost que hem d’assumir per ser una metròpoli exitosa? Si és així, com es pot revertir?
🟣 Si volem garantir el dret efectiu a l’aigua i l’energia, quines mesures calen per desmercantilitzar el seu subministrament?
🟣 Quin rol poden tenir els serveis socials locals o d'escala metropolitana, per atendre el problema de l'accés l'habitatge?
T'animem a afegir la teva opinió als comentaris. Digues-hi la teva! 👇🏽
Carregant els comentaris ...