Metròpoli Cohesionada
#CicleCohesionada Mirada metropolitana des de la cohesió social
Com hauríem de transformar la metròpoli per aconseguir un major equilibri i integració territorial el 2030?
📌 Durant aquesta setmana obrim debats per cada àmbit de la metròpoli cohesionada per tal de reconèixer els temes, els seus enfocaments i descobrir junts la visió i perspectiva de futur.
En aquest debat del segon àmbit de la metròpoli parlarem dels reptes relacionats amb l'accessibilitat al transport públic, la integració social i urbanística dels barris, i la distribució territorial d'equipaments, i com aquests temes afecten a la cohesió social.
La primera pregunta que ens fem és: Com hauríem de transformar la metròpoli per aconseguir un major equilibri i integració territorial el 2030?
Abans de començar el debat, et convidem a llegir el següent material de referència que et donarà una primera aproximació als reptes:
📑 El transport públic en la quotidianitat dels residents a l’àrea metropolitana. - Carme Miralles-Guasch, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
📑 Metrópoli cohesionda para el 2030. - Maria Buhigas, Directora de Urban Facts.
📑 Els equipaments comunitaris en la integració territorial. - Javier Fraga i Lucia Zandigiacomi, Sòcies de Raons Cooperativa.
👇🏽 Per participar en aquest debat:
-
Has de fer servir el apartat 'Deixa el teu comentari'. -
Pots afegir les etiquetes ('hashtags') que creguis oportunes al teu comentari amb el símbol #; també pots etiquetar a un altre participant amb @ i el seu nom d'usuari/a. - Quan facis el teu comentari pots posicionar-ho respecte del debat plantejat amb les etiquetes "A favor; Neutral; En contra".
- Pots valorar els comentaris d'altres persones dient "Estic d'acord; No hi estic d'acord" fent clic a les fletxes verda i vermella.
-
Si vols estar assabentat i rebre notificacions d'algun debat, pots seguir-ho fent clic al botó 🔔Seguint - Expressa les teves opinions de manera respectuosa vers la resta de participants.
- Intenta sempre aportar de forma constructiva.
- Fes referència a les teves fonts sempre que et sigui possible.
- A la columna de la dreta pots compartir el debat a les teves xarxes.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
2 comentaris
🗣️ 𝐎𝐛𝐫𝐢𝐦 𝐞𝐥 𝐝𝐞𝐛𝐚𝐭 recordant alguns dels punts clau del debat de la jornada inicial del #CicleCohesionada:
✔️ Com podem revertir les tendències de la segregació residencial metropolitana?
✔️ Fins quin punt els equipaments poden ser un element clau per a la cohesió social i per l’augment de la mixticitat d’usos?
✔️ L’actuació sobre el territori a escala metropolitana, pot ajudar a superar la dependència i limitació que tenen actualment alguns municipis?
✔️ En que ha de canviar el transport públic de gran capacitat (busos i trens) o d’us individual (bicis, patinets) per ser un instrument pel desplaçament de les quotidianitats de la població?
✔️ Regió federal de Barcelona? Quin paper juga la identitat metropolitana i les identitats locals en la cohesió social?
I, a continuació, et deixem les preguntes i comentaris del públic que es van quedar sense respondre:
🟣 S'està redactant el Pla Director Urbanístic Metropolità el qual des de fa anys analitza, estudia i ara ja comença a projectar tot el s’ha parlat en la taula. En quins termes es vincula aquest debat amb el PDUM?
🟣 Com repensem els usos compartits de l’espai públic per a què no representin barreres o inseguretats pels vianants?
🟣 Com perceben les persones les infraestructures que tenen al voltant: com una barrera o com una oportunitat per connectar-se amb els altres?
🟣 Com està afectant la digitalització a la cohesió dels barris? Introdueix noves vulnerabilitats?
T'animem a afegir la teva opinió als comentaris. Digues-hi la teva! 👇🏽
Considero especialment rellevant la necessitat de distribuir els recursos d’atenció social pel territori de l’AMB de cara a poder aconseguir una major cohesió social, i disminuir la segregació tan forta que es viu entre ciutats i barris. En aquest sentit s’ha de posar de manifest la urgència de generar més recursos en l’atenció a persones sense llar en les ciutats limítrofes amb Barcelona, per evitar el procés que es viu actualment d’expulsió de forma indirecta d’aquestes persones cap a Barcelona per tal de que puguin ser ateses. Aquesta problemàtica va de la mà de la dificultat en l’empadronament que posen algunes administració locals per tal de que la persona no estigui sota la seva responsabilitat, i transferir-les a Barcelona ciutat on hi ha més oferta de cobertura social.
És molt importants espais com aquests per reflexionar i dibuixar ciutats més justes i igualitàries socialment.
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...